5 eltips på Elens dag

Det är svårt att tänka sig ett liv utan el, så visst förtjänar elen en helt egen dag! Den är 23 januari varje år, och här är våra bästa eltips för fastighetsägare. 

Tips 1: Anlita bara behöriga elinstallatörer

När du ska beställa elinstallationstjänster är du en viktig kravställare gentemot elinstallationsföretagen. Kontrollera alltid att företaget som ska utföra arbete på din elanläggning finns med i Elsäkerhetsverkets register.

Tips 2: Undersök om fastigheterna behöver elförstärkning

Stockholm kan komma att ha elbrist under tio år framöver enligt Ellevio. Är dina fastigheter framtidssäkrade med elförstärkning? Många fastigheter är inte förberedda för att kunna ta ut mer el eftersom huvudsäkringen har för låg maxeffekt. Dessutom kan gammal utrustning vara en risk för elsäkerheten. Anlita en behörig installatör för att undersöka om fastigheten behöver högre maxeffekt.

Tips 3: Installera laddstolpar

Vill du erbjuda billig ”tankning” för elfordon, öka värdet på fastigheten och bidra till ett Stockholm utan fossila bränslen? Installera laddstationer så kan du få bidrag från Klimatklivet på upp till 50% av investeringskostnaden.

Tips 4: Besikta anläggningarna

Fastighetsägare och styrelser i bostadsrättsföreningar är ansvariga för all el i allmänna utrymmen och i eventuella hyresrätter. Elinstallationer ska vara säkra. Besikta elanläggningen regelbundet för att minska riskerna och hålla nere kostnaderna. Rådgör gärna med oss eller en annan behörig elinstallatör om hur ofta du bör besikta anläggningen.

Tips 5: Kontrollera regelbundet

Låt en fastighetsskötare kontrollera sladdar, uttag, armaturer, ljuskällor m.m. regelbundet så minskar du riskerna. Men kom ihåg att bara behöriga installationsföretag får utföra vissa arbeten. Fråga gärna oss eller någon annan behörig elinstallatör om du är osäker på vilka arbeten som kräver behörighet.

Det är branschorganisationen Energiföretagen som startat Elens dag.

Ladda ner våra foldrar

Vill du veta mer om el?

Ring oss på 08-5455 3939 eller skicka in formuläret.

[gravityform id=”1″ title=”false” description=”false”]


Publicerat

i

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *