2016-10-10

Investeringsstöd för laddstationer

laddstationer-mail-600x329
Just nu rullar cirka 23 000 laddbara bilar i Sverige och antalet ökar tack vare ökad medvetenhet och politikernas miljömål. Vill du höja värdet på din fastighet, bidra till ett Stockholm utan fossila bränslen och erbjuda dina hyresgäster att “tanka” billigt när bilen står still? Då kan du få upp till 50% av investeringskostnaden i stöd när du installerar laddstationer vid fastigheten.

För att kunna använda ett elfordon är det viktigt att kunna ladda fordonet där det vanligtvis står parkerat på natten. Det är oftast en enskild plats som till exempel en bostadsrättsförenings parkering, vid ett hyreshus, eller en företagsparkering. Där finns ofta el framdragen – till exempel för motorvärmare – och då är det ganska enkelt att anpassa utrustningen för laddning av elfordon.

Fördelar med laddstationer vid fastigheten

  • Framtidssäkrad fastighet
  • Statligt stöd för investeringen
  • Positiv uppmärksamhet
  • Service till moderna hyresgäster
  • Hållbarare planet genom minskat utsläpp av växthusgaser

Flera sorters utrustningar

Det finns många typer av kontakter, men EU har bestämt att Typ 2-kontakten ska vara standard från 2017. Det gäller också att fastighetens elsystem klarar att driva laddstationer, och det kan en certifierad elinstallatör kontrollera. Läs mer om utrustningar här.

Investeringsbidrag upp till 50%

Klimatklivet främjar lokala klimatinvesteringar. Du kan få ekonomiskt stöd för laddstationer med max 50% av investeringskostnaden och med högst 20 000 kronor per laddpunkt med normalladdning. Läs mer om Klimatklivet här.

Så gör du

  • Kontakta en certifierad elinstallatör och be om ett möte för att klargöra vilken eller vilka lösningar som passar din fastighet.
  • Se till att elinstallatören tar fram en offert på helhetslösning.
  • Boka tid för installation.
  • Låt installatören slutbesikta och göra en kvalitetskontroll.

Hör av dig så hjälper vi dig!

Hälsar Gunnar & Labbe

 

Tags: , , ,

Nyheter
02/04 Är du beredd på framtiden?
25/01 Våra viktigaste frågor om din el
23/01 5 eltips på Elens dag
10/10 Tips för belysning och säker el
28/05 Behöver du elförstärkning?

Prenumerera på våra eltips

* obligatoriskt fält

Visa tidigare kampanjer.