2018-06-07

Några eltips inför semestern

Några eltips inför semestern
Antalet elfordon ökar snabbt, och elfordonsägare behöver kunna ladda bilen där den står parkerad över dagen eller natten. Ta första steget mot laddstationer redan före semestern så här.

Många bostadsrättsföreningar och fastighetsägare inser värdet av att installera laddstationer och därmed framtidssäkra sina fastigheter. Det finns en hel del förarbete du kan göra under sommaren för att komma närmare att skaffa laddstationer.

  • Börja med att undersöka intresset bland medlemmarna i föreningen eller hyresgästerna. Kanske några eldsjälar vill hjälpa till i projektet?
  • Samtidigt kan du lära dig mer om utrustning, ekonomi, Klimatklivets investeringsbidrag och tekniska förutsättningar och krav.
  • Sen är du redo att fortsätta projektet efter semestern. Då handlar det om att ta hjälp av en elinstallatör som kan ge råd om bland annat utrustning och ekonomi.

Tips för en lugnare semester

Det finns några enkla åtgärder du kan göra redan nu för att minska riskerna för elolyckor, skador och missnöjda hyresgäster.

  • Boka tid för höstens besiktningar på elanläggningen, motorvärmarstolparna eller takvärmen. Då har du tagit första steget för att minska riskerna för elolyckor.
  • Kolla att all belysning fungerar som den ska. Tidsstyrning och närvarostyrning minskar elkostnaderna.
  • Kontrollera alltid att elinstallatören är registrerad på www.kollaelforetaget.se. Det måste du göra.

Så kan du använda modern elteknik

Installationskompaniet har designat och utfört arbetet med ny belysning på skolgårdar.Bättre ljusupplevelser med LED
Med modern elteknik kan du skapa belysning som är snygg, praktisk och energisnål. Se gärna några av våra färdiga belysningsprojekt för inspiration.

Automatiserat och smart
Du kan skaffa många smarta, snygga och effektiva lösningar med dagens elteknik. Se gärna Elrätts inspirationsfilm och kontakta gärna oss så få du ännu fler tips.

Ha en härlig sommar önskar Gunnar & Labbe!

Frågor och funderingar?

Välkommen att höra av dig till oss på Installationskompaniet. Eftersom vi ofta är ute och jobbar rekommenderar vi att du skickar in formuläret eller ett mejl till oss på info@instkomp.se. Vi återkommer inom kort!

Tags: , , , , , ,

Nyheter
02/04 Är du beredd på framtiden?
25/01 Våra viktigaste frågor om din el
23/01 5 eltips på Elens dag
10/10 Tips för belysning och säker el
28/05 Behöver du elförstärkning?

Prenumerera på våra eltips

* obligatoriskt fält

Visa tidigare kampanjer.