2019-01-22

Våra bästa eltips på Elens dag 23 januari

Elens dag
Utan el skulle vi ha ett helt annorlunda samhälle, så visst förtjänar elen en helt egen dag. Vi firar Elens dag 23 januari med våra bästa eltips.

Visst är det svårt att tänka sig en vardag utan el? Vad skulle vi arbeta med, hur skulle vi bo, hur många människor skulle vi ha regelbunden kontakt med? Det mesta vi sysslar med dagligdags är beroende av att elektriciteten finns och fungerar.

Nu kommer elbilar starkt också, och om 100 år kanske vi undrar hur vi kunde använda fossila bränslen för att transportera oss. Här ovan ser du vår Elens dag-bild som förstås är en elbild som föreställer en elbil.

Fastighetsägaren eller bostadsrättsföreningens styrelse är ansvarig för att elen fungerar i fastighetens allmänna utrymmen och hyresrätter. Innehavaren av en elanläggning ska alltså se till att den är säker och ska åtgärda eventuella fel.

Våra bästa eltips

  • Fundera på om det är läge att installera laddstolpar för elfordon. 
  • Undersök regelbundet i alla allmänna utrymmen om ljuskällor, armaturer, vägguttag och synliga kablar är hela och fungerar som de ska.
  • Besikta elanläggningen så ofta som är lämpligt. Be gärna en elinstallatör om råd angående hur ofta du bör besikta den.
  • Kontrollera alltid att elinstallatören eller underentreprenör som ska utföra elarbete är registrerad hos Elsäkerhetsverket på kollaelforetaget.se.

Vill du veta mer?

Ring oss på 08-5455 3939 eller skicka in formuläret.

Frågor och funderingar?

Välkommen att höra av dig till oss på Installationskompaniet. Eftersom vi ofta är ute och jobbar rekommenderar vi att du skickar in formuläret eller ett mejl till oss på info@instkomp.se. Vi återkommer inom kort!

Tags: , , ,

Nyheter
02/04 Är du beredd på framtiden?
25/01 Våra viktigaste frågor om din el
23/01 5 eltips på Elens dag
10/10 Tips för belysning och säker el
28/05 Behöver du elförstärkning?

Prenumerera på våra eltips

* obligatoriskt fält

Visa tidigare kampanjer.