2015-09-29

Våra bästa tips för en säker fastighet i vinter

Snart börjar löven falla och kylan och mörkret slår till. Det är skönt att kontrollera fastighetens viktiga anläggningar innan vädrets makter riskerar att göra kontrollerna svårare och dyrare, eller rent av förhindra dem. Här är våra bästa tips på hur du kan göra din fastighet säkrare och trevligare inför vintern.

Kontrollera takvärmeanläggningen redan nu 

Istappar kan falla ner och skada människor och egendom, och isen kan spränga stuprören. Har du kontrollerat att takvärmen fungerar så att du slipper isbeläggning och istappar? Anläggningens kablar kan ha skadats under snöskottningen och fuktgivarna kan ha oxiderat.

Vi rekommenderar besiktning av takvärmeanläggningen i oktober eller november varje år för att minska risken för problem. Om du väntar för länge kanske den inte kan repareras, och då kan du få stora problem med isbeläggning och istappar under hela vintern. Så här kan vi ge dig service.

Motorvärmarstolparna ska fungera 

Bilägarna förväntar sig att få sitta i en varm bil på morgonen, och om motorvärmarstolparna inte fungerar får fastighetsskötaren troligen ta emot arga samtal. Kontrollera redan nu att stolparna fungerar så slipper du dessa upprörda felanmälningar, och dessutom blir det billigare än om du väntar till vintern. När det är kallt kanske reparatören bara kan arbeta en kort stund för att sedan gå in och värma sig, vilket avsevärt ökar arbetstiden och därmed kostnaden för dig.

Du kan även spara pengar genom att använda motorvärmaruttag med utegivare. De slår på strömmen bara när den behövs, vilket minskar drifttiden och din elräkning. Så här kan du också minska energiförbrukningen.

Se över och komplettera utomhusbelysningen

Har din fastighet dunkla vrår eller utomhusbelysning som inte fungerar? Det kan fresta inbrottstjuvar och göra att dina hyresgäster känner sig otrygga. Se över utomhusbelysningen så att hela anläggningen fungerar i god tid innan vintern kommer.

Du kan också göra en ordentlig översyn av all utomhusbelysning för att komplettera och förbättra den. Bra belysning på parkeringen minskar risken för bilinbrott. Kan du förbättra belysningen på trappen, cykelstället eller sopstationen?

Om du inte har tidsautomatik rekommenderar vi dig att skaffa det för att avskräcka objudna gäster, välkomna hyresgäster och minska elkostnaderna. Läs mer om energioptimering i fastigheten.

Med vänliga hälsningar

Gunnar och Labbe

Du når oss på 070 554 39 39 (Gunnar) och 070 515 05 75 (Labbe)

Tags: , , , ,

Nyheter
02/04 Är du beredd på framtiden?
25/01 Våra viktigaste frågor om din el
23/01 5 eltips på Elens dag
10/10 Tips för belysning och säker el
28/05 Behöver du elförstärkning?

Prenumerera på våra eltips

* obligatoriskt fält

Visa tidigare kampanjer.