Om oss

I oss hittar du en långsiktig samarbetspartner för hållbara el- och it-installationer. Vi utvecklar tekniska lösningar som optimerar prestandan och lönsamheten i dina fastigheter, samtidigt som de gör miljön en tjänst.

Så kan Installationskompaniet hjälpa dig

Ett oberoende bredband via fiber ökar fastighetens värde och ökar valmöjligheterna för de boende. Läs mer och se Labbe berätta mer om fiberbredband.

Laddstationer för elfordon kan höja värdet på fastigheten och göra den framtidssäkrad. Vi hjälper dig gärna!

Långsiktighet är kärnan i verksamheten och vår vision är att leverera Sveriges mest hållbara tekniklösningar för fastigheter.

Se gärna några av våra projekt här.

Historia

Installationskompaniet startades av Gunnar Engström och Lars Hagberg som träffades redan i skolbänken när de läste elprogrammet på gymnasiet. Efter några år ute i arbetslivet beslutade de sig för att gå ihop och bilda handelsbolaget HEET, det vill säga Hagberg Engström Elektro Tekniska. 1993 fick företaget sitt nuvarande namn.

Över 20 år har gått sedan Lars och Gunnars första verksamhet såg dagens ljus. Sedan dess har världen förändrats och digitaliserats. Installationskompaniet har snabbt tagit till sig den nya tekniken och erbjuder idag tjänster inom data- och telekommunikation med optiska fibernät som specialitet.

Installationskompaniets framgångar tackar vi våra kunder för. Vi har många nära samarbeten med uppdragsgivare inom fastighetsförvaltning, byggsektorn och kommunen, vissa har anlitat oss i över 20 år!

Bidrag till samhället

Utöver den dagliga verksamheten vill vi göra skillnad för individer i samhället som behöver extra hjälp. Därför stöttar vi bland annat CancerRehabFonden, Riksföreningen Stödcentrum mot incest (Rsci), Riksföreningen aktiva synskadade samt Svenska Narkotikapolisföreningens verksamhet (SMÅF).