Elektriker elinstallatör led belysning installationskompaniet

Våra projekt


Installationskompaniet har installerat el och belysning i JOLO.

Ny belysning och kraft

Vi har installerat ny belysning och kraft i restaurang, kök, barer och biljardhall hos JOLO. Se bilder och läs mer här.Installationskompaniet har projekterat utomhusbelysning för Hembla.

Utomhusbelysning för ökad trygghet

Vi har projekterat utomhusbelysningen i Fornhöjden, Södertälje. Den ger ökad trygghet och drar otroligt lite ström. Se bilder och läs mer här.Installationskompaniet har designat och utfört arbetet med ny belysning på skolgårdar.

Trygg belysning på skolgårdar

Vi har både ritat förslaget för belysningen och utfört arbetet på Raoul Wallenbergskolan i Bromma. Se mer på Två klara belysningsprojekt.


Diskret och funktionellt

Med bara 12 diskreta nya LED-strålkastare och hela salens befintliga belysning har musikerna fått en mycket bättre arbetsmiljö i Storkyrkosalen. Se mer på Två klara belysningsprojekt.


Nya ljuskällor i Storkyrkan

Vi har bytt ut 550 ljuskällor från 40 W glödlampor till 6 W LED-lampor i Storkyrkan. Det ger stor minskning av elförbrukningen och lägre underhållskostnader. Se mer på Tre nya belysningsprojekt.


Ebenist - ny belysning och el av Installationskopmaniet

Ny el i restaurangen Ebenist

Vi har rivit och installerat all ny el i anrika Stortorgskällaren som har bytt namn till Ebenist och öppnade i maj 2016. Hela restaurangdelen belystes och arbetsbelysningen i köket har förbättrats. Se mer på Tre nya belysningsprojekt.


LED-belysning på Djurgården inkopplad av Installationskompaniet

Evenemangsbelysning på Djurgården

Vi har kopplat in evenemangsbelysning där färgerna går att variera.  Se mer på Tre nya belysningsprojekt.


El, tele och data i moderna vindslägenheter

Vi har färdigställt tre hyresrätter åt MOFAB AB på Kungstensgatan i maj 2017. I dessa moderna vindslägenheter har vi dragit all kablage för el, tele och data och installerat elapparater. Här kan du se fler bilder.


Ny el och specialanpassad belysning

Vi har gjort all el i den nyöppnade fotogallerian Grundemark Nilsson gallery. Vi rev all el och installerade nya ledningar, uttag och elcentral. Belysningen med specialanpassad armatur belyser fotografier på ett estetiskt och funktionellt sätt. Galleriet öppnade 9 april 2016 och här kan du se bilder från det.


Ljusdesign och framtidssäker el

Vi har framtidssäkrat el- och teleinstallationerna, och installerat ny ljusdesign i ett trapphus på Östermalm. Anders Westlund på Ljusdesign AB har designat belysningen. Projektet stod klart i mars 2016 och här kan du se bilder på den snygga ljusdesignen.


Vi installerar fiberbredband

Ett fiberbredband har i stort sett inga begränsningar i överföringshastighet, vilket innebär att du kan använda bredbandet för att surfa, titta på tv och ringa samtidigt.

Med eget fibernät blir fastigheten oberoende vilket ökar fastighetens värde och skapar fantastiska valmöjligheter för slutanvändarna som kan välja från det stora utbudet av tjänster från olika operatörer. Konkurrensen mellan de många operatörerna bidrar till att du får mer kvalitet för pengarna.

I Stockholm kan du med stor sannolikhet ansluta fastigheten till Stokabs stadsnät, och med fibernät i fastigheten är det upp till dig som bostadsrättsförening, fastighetsägare eller förvaltare att bestämma hur du vill använda det.

Läs mer och se film om fördelarna med fiberbredband.

Vi installerar fiberbredband hos

 • Brf Valnöten

Några av våra tidigare fiberinstallationer

 • Brf. S:t Erik
 • Brf Spinnaren
 • Kv Nyckelpigan 1 i Täby
 • Brf Killingen
 • Brf. Hedenbacken mindre 24
 • Brf. Fänriken 6
 • Brf. Banér
 • Brf. Johannesplan 1-3
 • Brf. Kamelian 1
 • Brf. Tallkotten 4
 • Brf. Brf. Skatan nr.5
 • Brf. Rekryten 7
 • Brf. Munin 20
 • Bf. Härolden nr.15
 • Brf. Kikaren 9
 • Brf. Höga Stigen Större 17

Trapphusrenoveringar

På uppdrag av Säker Bostad AB har vi återigen fått förtroendet att framtidssäkra flera trapphus. Vi har utfört flytt, omdragning och nyinstallation av el, tele och data under 2018 i dessa fastigheter:

 • Brf Valnöten
 • Bf Norrgård i Vasastan

Några av våra slutförda trapphusrenoveringar

 • Se ett ljusdesignat trapphus med framtidssäker el på Östermalm.
 • Brf Inlandsisen på Södermalm
 • Vi har gjort omdragningar, flytt och infräsning av synliga kablar i nio trapphus i fyra fastigheter på Östermalm och i Vasastan. Det gäller elkabel, antenn, tele, data och fiberkablar.

Trådlöst nätverk och övriga datanät

 • Vi hjälper till med el, tele, data och lokalanpassning på Ahlsells filial i Arlanda stad.
 • Vi installerar trådlöst nätverk och övrigt datanät i Solna Centrum och Nacka Forum.

Elförstärkning

Många fastigheter har tyvärr gamla huvudsäkringar och en underdimensionerad elanläggning. Det ökar riskerna för olyckor och dyra eller omöjliga reparationer. Elförstärkning är lösningen, och vi utför elförstärkning i nedan fastigheter. Läs mer om elförstärkning här.

 •  
 • Brf Spinnaren
 •  
 • Ankdammsgatan 38 i Solna
 •  
 • Essinge Brogata 29
 •  
 • Sjösavägen 10–26
 •  
 • Steningevägen 4
 • Atlasmuren 12

Framtidssäker installation

Installationskompaniet har framtidssäkrat el- och teleinstallationerna på Wittstocksgatan 9/Breitenfeldsgatan 2 i samband med uppfräschningen av fastighetens trapphus. Ansvarig för renoveringen var Björkstads Dekorationsmåleri som återställde de ursprungliga målningarna och marmoreringarna i trapphuset.

Vi har utfört samma typ av installation på Banérgatan 31 åt Säker Bostad.

När vi på Installationskompaniet anlitades för att uppdatera elinstallationerna, kom vi med förslaget att gå över till fiberkablar. Bostadsrättsföreningen nappade på idén och såg värdet i att göra allt på en gång. Genom att fräsa in fiberkablarna direkt, ökar fastighetens prestanda samtidigt som föreningen slipper ta in hantverkare ytterligare en gång i framtiden för att dra utanpåliggande kablar.

Ny, trygg utomhusbelysning

Hembla AB har rustat upp sina områden Fornhöjden och Ronna i Södertälje. Vi har designat och installerat utomhusbelysning som bidrar till ökad trygghet och trivsel.

Svenska Stadsnät

Vi har hjälpt Svenska Stadsnät med service, projektering och underhåll av anläggningen i Nynäshamn.

Nyinstallation i parhus

Vi har avslutat en nyproduktion av sex parhus i Salem där vi gjorde elentreprenaden. Projektet bestod av nyinstallation av el och data, och pågick april till december 2015.

Mer uppdrag i Cirkus

Vi har installerat det trådlösa nätverket på Cirkus nybyggda Skandiascenen. Under 2013 installerade vi trådlös kommunikation för upp till 1 000 samtida användare i Cirkus.

Sveriges största köpcentrum

I Mall of Scandinavia har vi hjälpt fastighetsägaren Unibail-Rodamco med datakommunikation i form av bland annat infotavlor och datasystem. Gallerian invigdes i november 2015.

Framtidssäker el i två fastigheter

Vi har hjälpt fastighetsägarna att anpassa anläggningarna till dagens och framtidens elektriska behov. Vi utförde elförstärkning med nya serviscentraler och huvudledningar i fastigheterna Uggelviksgatan 7 och Engelbrektsgatan 39.

Snabb uppkoppling hos JENSEN education

Under sommaren 2013 åkte vi Sverige runt för att installera trådlöst wifi på 16 av JENSEN educations gymnasieskolor. All nätverksutrustning byttes ut och uppdaterades till aktuell standard. En accesspunkt i varje klassrum gör att samtliga elever nu har snabb åtkomst till det trådlösa nätverket. Projektet genomfördes i samarbete med ITF.

Vi var med och byggde Säby Gårds rapspresseri

Närodlat mathantverk ligger oss varmt om hjärtat. När vi blev tillfrågade att vara med och bygga Säby Gårds nya rapspresseri på Ingarö tackade vi så klart ja. Installationskompaniet gjorde i ordning pressen och installerade belysningen i produktionen. Rapspresseriet öppnade hösten 2012 och den gyllene oljan pressas nu fram i långsam takt i en energismart installation.

Permanent wifi-anläggning på Cirkus

Nöjesarenan Cirkus i Stockholm satsar på trådlös kommunikation med hög prestanda. Under hösten fick vi i uppdrag att installera trådlös kommunikation för upp till 1000 samtida användare. Installationen var färdig till Simes stora Internet-konvent som gick av stapeln på Cirkus i november 2013.

Elinstallation i anrik fastighet på Kungsholmen

När Björkstads dekormåleri fräschade upp trapphuset i en enastående fastighet på Scheelegatan 26, fick vi i uppdrag att hitta en lösning för elinstallationerna. Huset byggdes 1888 och var inte förberett för el överhuvudtaget. Kablarna gick synliga i trappuppgången vilket inte gjorde rättvisa åt husets vackra originalmålningar, stuckaturer och trädetaljer.

I sådana här lägen gäller det att tänka utanför boxen. De gamla varmluftskanalerna som sträcker sig från källaren och upp till varje lägenhet gick att använda som väg för kablarna. På så vis kunde vi ta bort alla installationer i trapphuset. I samband med jobbet förberedde vi också bostadsföreningens framtida behov av data- och telekommunikation genom att sätta in nya rör.