Energioptimering

Den moderna eltekniken erbjuder stora möjligheter att sänka energikostnaderna och öka värdet på dina fastigheter. Utöver de ekonomiska fördelarna är det snällt mot miljön.

Här är några exempel på vad Installationskompaniet kan hjälpa dig att förbättra. I nyhetsbrevet om energioptimering berättar vi om ytterligare några sätt att minska elkostnaderna.

Närvarostyrda armaturer

Glöm blinkande lysrör. Nu går allt fler fastigheter över till LED-lampor som tänds när någon rör sig i exempelvis tvättstugor och på våningsplan. Tidigare projekt visar att de energisnåla LED-lamporna ger en energibesparing på hela 80 procent! Så nästa gång ett lysrör krånglar – kontakta oss på Installationskompaniet. Vi hjälper dig att upprätta en plan för direkt eller stegvis övergång till smartare armaturer.

Energieffektiva motorer

När ingen är i huset på dagarna, varför ska då ventilationen vara i full gång? Med modern teknik går det att sänka frekvensen på fläkthastigheten under utvalda tider. Förutom en energieffektiv ventilation får du ett tystare hus på köpet. Andra exempel på maskiner som kan optimeras är till exempel hissmotorer och cirkulationspumpar.

Kontakta oss här så berättar vi mer.

Styrning och automatisering

Ett KNX-system ger stora möjligheter till energibesparingar eftersom det samlar styrningen av fastighetens elfunktioner på ett enda ställe. Från systemet kan du ställa in så att belysning och värme dämpas automatiskt när ett utrymme inte används, eller att markiserna sänks vid ett visst klockslag. Allt går dessutom att styra från din mobiltelefon – visst skulle det göra fastighetsskötseln lite enklare?

Solcellsanläggningar

Solenergi tar hänsyn till både klimatet och plånboken. Det är en smart energikälla som känns bra i hjärtat samtidigt som den sparar pengar. Vi på Installationskompaniet installerar hela solcellsanläggningar för elproduktion. Utöver installationen erbjuder vi konsultation om hur du får ut det mesta av din anläggning, du kan till exempel sälja överskottselen till vissa elbolag (så kallat nettobyte) eller optimera din anläggning med hjälp av ett KNX-styrsystem.

I vårt nyhetsbrev kan du läsa mer om att minska elförbrukningen i fastigheten.

Ladda ner våra foldrar

[gravityform id=”1″ title=”true” description=”true”]